Wanneer zwemmen de leden?
Ons trainingsseizoen loopt gelijk aan de basisscholen, zo ook de vakanties. Dit betekent dat het contributiejaar niet gelijk loopt met het trainingsseizoen. Op onze website worden de vakanties ook vermeld.
Ieder lid zwemt één keer 45 minuten per week iedere week op dezelfde dag en dezelfde tijd bij dezelfde lesgever. Bij afwezigheid van een lesgever wordt de les overgenomen door een invaller.
De tijden en dagen zijn als volgt:
Dinsdagavond, van 18.15 – 19.00 uur
Donderdagavond, van 18.15 – 19.00 uur
Zaterdagochtend van 9.00 – 11.15 uur in blokken van 45 minuten.
Blok 1 van 9.00 – 9.45 uur
Blok 2 van 9.45 – 10.30 uur
Blok 3 van 10.30 – 11.15 uur
Overige cursussen zoals bijvoorbeeld herhalingen EHBO worden op andere data gepland in overleg met de instructeur.
Moet ik via de hoofdingang naar binnen?
Onze leden komen doorgaans niet via de hoofdingang van het Aquarenabad naar binnen. Bij de fietsenstalling van het Aquarenabad is een blauwe ‘Dienst’ deur (zie foto rechts, in de rode cirkel). Dit is tevens de verenigingsingang. Daar zal zo mogelijk voor aanvang van een les een lesgever de leden opvangen. Vijf minuten voor aanvang van de les gaan de leden omkleden. Als je je omkleedt in een kleine kleedcabine, laat dan geen spullen achter in die cabine als je gaat zwemmen, maar maak ruimte voor iemand die zich daar na jou wil omkleden. Is de verenigingsdeur dicht en staat er niemand meer, dan kun je via de hoofdingang naar binnen. Vertel dan wel dat je voor de Reddingsbrigade komt.
Als mijn kind ziek is, hoe meld ik hem/haar af? Dit kan op één manier: Zoek op de pagina 'Onze lesgevers' de lesgever van uw kind op, en klik op de juiste foto om uw bericht te versturen. Vul vervolgens het contactformulier in en de lesgever krijgt netjes een e-mail. De lesgever kan er voor kiezen niet te antwoorden!
Wanneer zijn de examens en mag ik examen doen? In het seizoen worden er twee maal examens georganiseerd. In het voorjaar (einde seizoen, dus net voor de zomervakantie) worden de primaire examens afgenomen. Op deze dagen kunnen leden een opbouwend brevet of diploma halen. De planning wanneer welk brevet afgenomen wordt, ligt in handen van de Commissie Zwemmend Redden.
In het najaar (net voor de kerstvakantie) worden de zo genoemde inhaal-examens gehouden. Bij deze examens kunnen geen opbouwende examens worden gedaan, alleen examens in brevetten/diploma’s lager dan het hoogst behaalde. Hier is slechts één uitzondering op: bij ziekte of ander gedwongen afwezigheid bij de primaire examens kunnen wel opbouwende examens gedaan worden.
Wanneer mag je nu een examen doen?
Vòòr een examen worden er proefexamens gehouden. Dit om te zien of je klaar bent voor het uiteindelijke examen. Als het proefexamen goed gegaan is krijg je een briefje mee om je aan te melden voor het eigenlijke examen. Op deze brief staat ook de uiteindelijke datum en wat het kost. Heb je geen proefexamen gedaan, dan doe je ook geen echt examen! Als je net lid bent geworden heb je natuurlijk nog niet genoeg getraind om een examen te kunnen doen. Als vuistregel houden we een half jaar aan voordat je een examen màg doen.
De data worden ook vermeld op de agenda op deze site.
Welke kleding moet ik aan? Natuurlijk begin je te zwemmen in je gewone zwembroek of badpak, naar mate de lessen vorderen ga je gekleed zwemmen. Hierbij moet je denken aan een lange broek (geen legging, trainingsbroek of skibroek), schoenen, een T-shirt met lange mouwen en een regenjas. De dames mogen in plaats van een lange broek ook een lange rok of jurk aan- trekken. Deze kleding heb je later ook nodig bij je examen!
Een goede plastic tas is ook erg handig om mee te nemen als je gekleed gaat zwemmen. Dan kun je heel makkelijk je spulletjes meenemen naar de kleedkamers. Jouw lesgever weet welke kleding wel is toegestaan en welke niet. Ook op de website bij exameneisen staat vermeld wat je moet weten en welke eisen er gesteldt worden.
Stoppen bij de Reddingsbrigade?
Ik ga een andere sport doen en wil stoppen… Hè, jammer… Maar daarvoor hebben we een afmeld-formulier op onze website staan. Deze moet je even downloaden, printen, invullen en opsturen of afgeven. Helaas geven wij geen restitutie van contributiegelden als je tijdens een kalenderjaar wilt opzeggen.
Om een nieuwe incasso te voorkomen moeten afmeldingen voor 1 oktober van het jaar bij de ledenadministratie binnen zijn. Dit lijkt erg vroeg, maar dat heeft te maken met het feit dan wij als brigade op die datum onze ledenaantallen moeten doorgeven aan Reddingsbrigade Nederland voor de bondsafdracht (=bondscontributie). Is de afmelding na 1 oktober, dan zijn we genoodzaakt een half jaar contributie te innen (zie aanmeldformulier voor het bedrag) voor de bondsafdracht.
Mijn vraag staat er niet tussen! Dan kun je een e-mail sturen naar de algemeene mail, er wordt geprobeerd binnen 48 uur een antwoord te geven op jouw vraag, zon- en feestdagen uitgezonderd. Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.